ГоловнаПолітика

Кличко: будівництво Подільського моста відновиться 2017 року

"Упевнений, що ми з мертвої точки зрушимо це питання".

Кличко: будівництво Подільського моста відновиться 2017 року
Фото: tov-tob.livejournal.com

Мер Києва Віталій Кличко висловив упевненість, що будівництво Подільського моста відновиться цього року.

Про це він сказав у неділю в ефірі 112 каналу.

"Я провів переговори з німецькою стороною, залучили інвесторів німецьких фахівців, виділили 200 тис. євро на чітку аналітику цього моста, наступного місяця буде міністр інфраструктури приїжджати до Києва. Упевнений, що ми з мертвої точки зрушимо це питання і будівництво моста почнеться цього року", - заявив Кличко.

"Міст будують уже 40 років, документація на міст датована 1979 роком. До сьогодні він не побудований, тобто через три роки ми сорок років будемо святкувати. Я сказав: "Через три роки ми повинні святкувати відкриття руху по цьому мосту", - заявив Кличко.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро - один з найважливіших інфраструктурних проектів у столиці України. Він повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більш ніж половина. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram