ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бабиному Яру облили фарбою новий пам'ятник Олені Телізі (оновлено)

В ОУН обіцяють знайти винних і притягнути до відповідальності.

Вночі невідомі облили червоною фарбою новий пам'ятник поетесі, учасниці українського визвольного руху Олені Телізі, встановлений у Бабиному Яру.

Про це повідомив лідер Організації українських націоналістів Богдан Червак у Фейсбуці.

"Без сумніву, здійснена провокація не тільки проти ОУН і Олени Теліги, а проти України і українського народу. Все це вкладається в сценарій дестабілізації ситуації в країні, а отже, не виключаю, що сценаристи сидять в Кремлі. У будь-якому випадку правоохоронні органи повинні знайти винних. Бандити мають бути покарані", - написав Червак.

"Олена Теліга віддала життя в боротьбі за Україну. Але виявилося, що навіть після смерті вона не дає спокою ворогам України. Навіть мертвою викликає у них страх. Бандитів знайдемо і покараємо. У цьому немає сумнівів", - додав Червак.

Оновлено. Активісти влаштували спонтанну толоку й очистили в Бабиному Яру пам'ятник Олені Телізі.

"Увагу суспільства, журналістів тепер прикуто до якнайшвидшого розслідування: хто скоїв вандалізм", - написав у Facebook учасник толоки Вадим Васильчук.

Нагадаємо, 25 лютого мер столиці разом з киянами, представниками уряду та духовенства відкрили пам'ятник учасниці Олені Телізі на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Олену Телігу було розстріляно в Бабиному Яру в лютому 1942 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram