ГоловнаПолітика

Порошенко визнав напад на Бенедисюка спробою зірвати судову реформу

Президент пообіцяв суддям належний захист.

Порошенко визнав напад на Бенедисюка спробою зірвати судову реформу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зажадав від правоохоронних органів швидкого і неупередженого розслідування інциденту з нападом на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

"Напад псевдоактивістів у балаклавах на голову Вищої ради правосуддя минулого тижня - це не що інше, як спроба зірвати судову реформу, законсервувати неприйнятний стан речей, залякати суддів і тих, хто бере участь у реформуванні суду... Держава повинна і буде забезпечувати суддям і посадовим особам органів системи правосуддя належний захист. І я вимагаю від правоохоронних органів швидкого і неупередженого розслідування цього кричущого інциденту і ефективних дій з боку цих органів", - сказав він у понеділок на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляють на сайті голови держави.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері Бенедисюк застосував зброю під час конфлікту з представниками організації "Традиція і порядок" і колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун".

Один з учасників конфлікту - Євген Карась, своєю чергою, стверджує, що "суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити автомобілем, а пізніше відкрив вогонь із пістолета по активістах молодіжного руху "Традиція і порядок".

За його словами, претензії до Бенедисюка пов'язані з тим, що той претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись при цьому корупцією.

Поліція доставила 12 учасників конфлікту в райвідділ, але незабаром їх відпустила. Кримінальне провадження, зареєстроване за ст. 296 (хуліганство) і ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу, незабаром у Нацполіції забрала військова прокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram