ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав покарати винуватих у нападі на голову ВРП Бенедисюка

Президент вважає подію спробою зірвати судову реформу.

Порошенко зажадав покарати винуватих у нападі на голову ВРП Бенедисюка

Президент Петро Порошенко розцінює напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка як спробу зірвати судову реформу і вимагає від правоохоронців швидкого і об'єктивного розслідування.

Про це він заявив під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Напад псевдоактивістів у балаклавах на голову ВРП минулого тижня - це не що інше, як спроба зірвати судову реформу, законсервувати той неприйнятний стан речей, який панує зараз у системі, і який ми намагаємося змінити. Держава повинна і буде забезпечувати суддям і посадовим особам органів системи правосуддя належний захист", - сказав Порошенко.

Він також зажадав від правоохоронних органів швидкого і неупередженого розслідування цього "волаючого" інциденту.

Порошенко зазначив, що ця справа перебуватиме під контролем генерального прокурора Юрія Луценка.

Нагадаємо, пізно ввечері 17 березня декілька людей у балаклавах напали на голову Бенедисюка і його дружину. Голові ВРП довелося здійснити попереджувальний постріл у повітря для самозахисту.

12 учасників конфлікту доставили в Дарницьке управління поліції, де встановили їхні особи. Сюди ж прибув їхній адвокат. Частина з затриманих відмовилася давати будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції, інші відзначили, що ніяких хуліганських дій не вчиняли, а проводили мирну акцію. Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом хуліганських дій і погрози (насильства) щодо державного діяча.

Сам Бенедисюк пов'язує ці події зі своєю професійною діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram