ГоловнаПолітика

Бенедисюк: з минулого року відчуваю певний політичний тиск

Глава ВРП не коментує інцидент 17 березня

Бенедисюк: з минулого року відчуваю певний політичний тиск
Фото: Макс Требухов

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк буде брати участь у виборах глави ВРП після закінчення строку його повноважень. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

У червні закінчується термін повноважень Бенедисюка на посаді голови ВРП. Відповідно до Закону про ВРП, голова може бути переобраний на новий термін, хоча Закон про Вищу раду юстиції не передбачав такої можливості. На питання, чи скористається Бенедисюк цією нормою, він зазначив:

"Тепер обов'язково скористаюся. Деякий час у мене були сумніви. До призначення я був звичайним суддею і не мав адміністративних навичок для посади Голови ВРП. Проте події останніх тижнів показали мені, що, мабуть, не все погано я робив, якщо комусь заважаю. Крім того, переконаний, що той тиск, який на мене чиниться, пов'язаний з переобранням мене (на посаду Голови ВРП - ред.). Зараз у мене немає сумнівів у повторній участі у виборах голови ВРП".

"Ще з минулого року відчуваю певний політичний тиск. Я не думаю, що мова йде про намір фізичного знищення. Очевидно, від цього навряд чи можна захиститися. Я пов'язую його з великим незадоволенням певних сил діяльністю ВРП у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності окремих суддів, звільненням суддів з посад, які вони обіймали багато років. Однак ми не збираємося імітувати роботу. Або ми щось робимо для країни, або ні. Іншого шляху немає. Фактично я вважаю це нашою боротьбою, нашою АТО", - заявив Бенедисюк.

З приводу інциденту 17 березня голова ВРП сказав, що не хотів би його коментувати до завершення розслідування.

"Зрозуміло, що не студенти або школярі, які розмальовували паркан або огорожу біля мого будинку, були замовниками цієї "акції". Ведеться слідство. Військовий прокурор (Анатолій Матіос, - ред.) давав коментарі з розслідування. Я не знайомий з матеріалами справи. Однак якщо були б встановлені конкретні особи, які мають стосунок до цієї події, думаю, мене повідомили б", - зазначив він, додаючи, що хотів би дізнатися, звідки учасники акції - представники руху "Традиція і порядок" - дізналися адресу його будинку.

Нагадаємо, увечері 17 березня представники громадського руху "Традиція і порядок", колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун" і неповнолітні особи вступили у конфлікт з Бенедисюком та його дружиною у будинку голови ВРП. Бенедисюк вистрілив у повітря з нагородної зброї і викликав поліцію. Частину нападників затримали, але незабаром відпустили.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що напад на Ігоря Бенедисюка був замовним.

Президент Петро Порошенко надав державну охорону Ігорю Бенедисюку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram