ГоловнаПолітика

Порошенко про безвіз: Наступна амбітна мета - стати членом Шенгенської зони

Президент розраховує, що українці зможуть подорожувати без віз у більш ніж 100 країн світу.

Порошенко про безвіз: Наступна амбітна мета - стати членом Шенгенської зони
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко розраховує, що після проведення переговорів з країнами "білої Шенгенської зони" і приєднання низки країн до безвізового режиму українці зможуть подорожувати без віз у більш ніж 100 країн світу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми не повинні зупинятися на угоді про асоціацію і безвізовому режимі... Моя мета - щоб Україна стала членом Шенгенської зони. Щоб Україна внаслідок своїх рішучих реформ, які ми будемо рішуче продовжувати, поставила перед собою наступне амбітне завдання - щоб із Харкова в Лісабон можна було приїхати без зупинок на кордонах. Упевнений, що нашою рішучістю, нашими амбітними цілями ми зможемо це довести", - сказав президент.

Президент також повідомив, що включно з тими країнами, з якими Україна вже має безвізовий режим, а також країнами Шенгенської зони, з якими Україна отримає безвіз найближчим часом, і країнами так званої "білої Шенгенської зони" (окремі країни Європи, Центральної і Південної Америки, Азії) українці зможуть подорожувати без віз у більш ніж 100 країн.

Він також зазначив, що якщо раніше щодня в середньому 9-10 тис. українців отримували біометричний паспорт, то сьогодні ця цифра становить 14 тис. громадян на добу. Влада працює над скороченням черг на кордоні та здешевленням вартості поїздок за кордон. Усього, за словами Порошенка, отримали біометричний паспорт 3 млн 300 тис. українців.

Нагадаємо, 11 травня Рада Євросоюзу ухвалила остаточне рішення про введення безвізового режиму між Україною та ЄС. 17 травня в будівлі Європарламенту відбудеться підписання відповідного законодавчого акта, а з 11 червня українці зможуть відвідувати країни ЄС без віз.

Голова українського МЗС Павло Клімкін зазначив, що введення безвізового режиму з ЄС - "не привід для святкування, а сигнал для України рухатися далі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram