ГоловнаСвіт

Клімкін: безвіз з ЄС - це сигнал для України рухатися далі

"У нас є досягнення, але я вважаю, що це не привід, щоб святкувати, а привід для того, щоб рухатися далі".

Клімкін: безвіз з ЄС - це сигнал для України рухатися далі
Павел Климкин
Фото: пресс-служба президента

Запровадження безвізового режиму з Євросоюзом - не привід для святкування, а сигнал для України рухатися далі.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін під час брифінгу за результатами зустрічі з колегами з країн ЄС, який транслював телеканал "112 Україна".

"Це приємно, коли в кишені є біометричний паспорт і ти перетинаєш кордон, але зараз ми повинні працювати над амбітними ідеями. Я вважаю, що ми не можемо зупинятися. В жодному разі. Добре, що у нас є досягнення, але я вважаю, що це не привід, щоб святкувати, а привід для того, щоб рухатися далі", - зазначив він.

Клімкін наголосив, що, на його думку, зараз метою України має бути вступ до Євросоюзу й отримання всіх відповідних переваг. "Це повинен бути чіткий план, який ми мусимо узгодити з ЄС, зрозуміти, де повинні допомагати. Логіка повинна бути не менш амбіційною, ніж чітко сказати, що в перспективі ми бачимо це як амбітну мету, а зараз ми повинні рухатися далі", - сказав він.

Нагадаємо, 11 травня Рада Євросоюзу ухвалила остаточне рішення про введення безвізового режиму між Україною та ЄС. 17 травня в будівлі Європарламенту відбудеться підписання відповідного законодавчого акту, а з 11 червня українці зможуть відвідувати країни ЄС без віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram