ГоловнаСвіт

У КНДР заявили, що запускали ракету нового типу

США і Японія скликають термінову зустріч Радбезу ООН у зв'язку з північнокорейським питанням.

У КНДР заявили, що запускали ракету нового типу
Запуск ракеты-носителя в КНДР
Фото: EPA/UPG

Північна Корея заявила, що ракета, яку вона запустила в неділю, 14 травня, була новим типом балістичної ракети, яка може нести велику ядерну боєголовку.

Про це повідомляє ВВС.

"Ракета піднялася на висоту до 2 тисяч кілометрів, пролетіла 700 км і впала в море на захід від Японії", - йдеться в повідомленні.

У Південній Кореї поки що не можуть підтвердити заяви КНДР.

Разом з тим, як повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, ракета дійсно може вийти і знову ввійти в атмосферу, що має вирішальне значення для розвитку міжконтинентальних балістичних ракет.

Нагадаємо, напередодні США повідомили про падіння північнокорейської ракети поблизу Росії. За даними джерел CNN, вона приземлилася за 96,5 км від Владивостока.

Нагадаємо, що КНДР у цьому році вже здійснила декілька ракетних пусків. Не всі з них були успішними, проте сам факт таких випробувань є порушенням санкцій ООН, тому викликав міжнародну стурбованість і посилення санкцій із боку США. Росія, однак, заперечує падіння північнокорейської ракети біля свого кордону. Снаряд нібито впав за 500 км, стверджують російські військові.

США і Японія скликають термінову зустріч Радбезу ООН у зв'язку з північнокорейським питанням у вівторок, 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram