ГоловнаСвіт

Сенатори вимагають від Трампа записи розмов з колишнім директором ФБР

Законодавці підкреслюють, що записувати розмови в Білому домі - це "не найкраща ідея".

Сенатори вимагають від Трампа записи розмов з колишнім директором ФБР
Трамп
Фото: EPA/UPG

Американські сенатори Чарльз Шумер, Ліндсі Грем і Майк Лі закликали президента Дональда Трампа передати владі записи розмов з екс-директором ФБР Джеймсом Комі, якщо такі існують.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Раніше Трамп натякнув у своєму Твіттері, що такі записи, можливо, є: "Перед тим, як зливати інформацію пресі, Джеймсу Комі краще переконатися, що не існує записів наших розмов", - написав президент. Білий дім не підтверджував і не спростовував наявності цих записів", - йдеться в повідомленні.

Лідер демократів у Сенаті США Чарльз Шумер заявив, що знищення записів розмов Трампа і Комі буде порушенням закону. "Якщо записів не існує, він [Трамп] повинен попросити пробачення в Комі і американського народу за дезінформацію", - сказав Шумер.

Республіканець Ліндсі Грем закликав Трампа чітко сказати, чи існують ці записи. Якщо вони існують, то записи повинні бути передані владі, заявив він.

З таким самим закликом виступив ще один республіканський сенатор Майк Лі. Він додав, що записувати розмови в Білому домі - це "не найкраща ідея".

Дональд Трамп звільнив голову ФБР Джеймса Комі 10 травня. Трамп став другим президентом, який звільнив директора ФБР. У 1993 році на такий самий крок пішов президент Білл Клінтон - він звільнив голову ФБР Вільяма Сешнса.

Трамп пояснив відставку Комі тим, що той "не в змозі ефективно керувати бюро".

Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборного штабу Трампа з Росією.

Нагадаємо, що 12 травня Трамп пригрозив журналістам скасувати брифінги у відповідь на критику в пресі суперечливих пояснень працівниками Білого дому того, чому він звільнив голову ФБР Джеймса Комі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram