ГоловнаСвіт

У столиці Ємену оголошено режим НС через спалах холери

За даними ООН, в Ємені зараз працюють лише кілька лікарень, а дві третини населення не мають доступу до чистої питної води.

У столиці Ємену оголошено режим НС через спалах холери
Эпидемия холеры в Йемене
Фото: EPA/UPG

У столиці Ємену Сані, яку контролюють повстанці-хусити, оголошено надзвичайний стан через спалах холери.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на єменське інформагентство Saba.

У зв'язку з цим МОЗ Ємену закликав міжнародні гуманітарні організації надати країні допомогу в боротьбі з епідемією холери. У відомстві зазначили, що система охорони здоров'я Ємену сильно постраждала внаслідок військових дій і не може впоратися з епідемією.

За даними ООН, в Ємені зараз працюють лише кілька лікарень, а дві третини населення не мають доступу до чистої питної води.

За даними "Червоного хреста", станом на 14 травня кількість загиблих становила 115 осіб. В ООН повідомили, що за останній час від холери в Ємені загинула 51 людина.

Як зазначає Saba, число заражених, за даними на 13 травня, становить близько 8595 осіб, проте офіційно підтверджені лише 213 випадків зараження. 

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, і адміністрацією президента Абд-Раббі Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією. В країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". Жертвами конфлікту стали понад 10 тис. осіб.

За даними ООН, 17 з 26 млн єменців відчувають нестачу в їжі, щонайменше трьом мільйонам дітей через це загрожує "серйозна небезпека", зазначають в ООН. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram