ГоловнаСвіт

Макрон пообіцяв реформувати Європу і повернути французам віру в демократичні цінності

Новообраний президент Франції вирушив з першим закордонним візитом до Німеччини.

Макрон пообіцяв реформувати Європу і повернути французам віру в демократичні цінності
Макрон
Фото: EPA/UPG

Новий президент Франції Еммануель Макрон під час інавгураційної промови в неділю, 14 травня, пообіцяв реформувати Європу і повернути французам віру в демократичні цінності.

Наймолодший президент Франції пообіцяв, що виконає всі взяті ним на себе зобов'язання. У своїй промові Макрон також неодноразово повертався до теми Європи та наголошував на необхідності реформувати ЄС, повідомляє RFI

"Я не поступлюся ні в чому. Я виконаю всі взяті мною зобов'язання перед країною. Я зроблю все для того, щоб Франція була сильною і процвітаючою. У нас з'являться нові робочі місця, підприємства отримають підтримку, ініціативи будуть заохочуватися. Культура і освіта, завдяки яким з'являється незалежність, будуть у центрі моєї роботи", - заявив Макрон.

За його словами, "все, що робить Францію надійною і безпечною країною, де можна жити без страху, буде посилено".

"Я захищатиму світський характер нашої республіки. Наші сили правопорядку, наша розвідка і наша армія будуть укріплені. Європа, якої ми потребуємо, буде переформатована і перезапущена, адже вона захищає нас і дозволяє нам нести в світ наші цінності. Наші державні інститути, які дехто знецінює, повинні відновити в очах французів свою ефективність, що гарантує їх сталість", - наголосив новообраний президент Франції.

Він також додав, що вірить в інститути V Республіки (період французької історії з 1958 року по теперішній час, - ред.), і зробить усе, що в його силах для того, щоб вони функціонували в тому руслі, в якому вони були задумані.

"Нам потрібна ефективніша і демократичніша Європа, політичніша Європа, адже Європа - це інструмент нашої сили і нашого суверенітету. Я буду працювати над цим", - пообіцяв новий лідер Франції.

Макрон також пообіцяв "боротися не тільки за майбутнє цього покоління, а й за майбутнє прийдешніх поколінь".

"Ми живемо в період, який визначить долю Франції на найближчі десятиліття. Ми будемо боротися не тільки за майбутнє цього покоління, а й за майбутнє прийдешніх поколінь. І нам усім треба буде вирішити, яким буде світ, де житимуть ці покоління. Ми повинні побудувати світ, гідний нашої молоді", - наголосив він.

Як наголошують, сьогодні новий президент Франції здійснить перший закордонний візит. Очікували, що Макрон відвідає французьких солдатів за кордоном, можливо, в Африці або на Близькому Сході, але в підсумку вибір було зроблено на користь Європи. У понеділок на Еммануеля Макрона чекають у Берліні, де його прийме канцлер Німеччини Анґела Меркель.

В оточенні Макрона підкреслюють важливість двосторонніх відносин Франції та Німеччини для "перезапуску європейського проекту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram