ГоловнаПолітика

В АП пояснили заяву Порошенка про "безвіз" для кримчан

Президент "не до кінця висловив думку" і "нечітко розставив акценти".

В АП пояснили заяву Порошенка про "безвіз" для кримчан
Фото: Cергей Нужненко

В Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко, говорячи про недоступність "безвізу" для жителів Криму, мав на увазі тільки тих кримчан, які відмовилися від українського громадянства. Про це 15 травня повідомили в прес-службі АПУ, передає Крим.Реалії.

"Мова не йде про людей, які є громадянами України. Йшлося про ті випадки, при яких люди відмовилися від українського громадянства, отримали російський паспорт. Відповідно, вони ніяк не могли скористатися безвізом. Президент мав на увазі якраз тих людей, які викинули українські паспорти і отримали паспорти фейкових республік, російські паспорти фейкового федерального округу", - заявили у прес-службі.

У відомстві додали, що президент 14 травня "не до кінця висловив думку" і "нечітко розставив акценти", але роз'яснення прес-служби ніяк не суперечать тому, що заявлялося на прес-конференції.

Президент України Петро Порошенко 14 травня на прес-конференції заявив, що жителі Криму і непідконтрольної частини Донбасу зможуть скористатися "безвізом", коли на цих територіях буде відновлено український суверенітет.

Нагадаємо, 11 травня Євросоюз завершив затвердження безвізу для українців. Фактично безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

Для поїздок без віз українцям знадобляться біометричні закордонні паспорти. Їх почали видавати в лютому 2015 року. Зараз такі паспорти отримали 3,3 млн українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram