ГоловнаПолітика

МЗС роз'яснило умови безвізу з країнами "білого шенгенського списку"

Безвіз з ЄС відкриває шлях для лібералізації візового режиму з ще 30 країнами.

МЗС роз'яснило умови безвізу з країнами "білого шенгенського списку"
Фото: ubr.ua

Введення безвізового режиму Європейським Союзом для громадян України відкриває шлях до лібералізації візового режиму з близько 30 країнами т. зв. "білого шенгенського списку", до якого входять держави Європи, Північної і Південної Америки, Перської Затоки та Азії.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

Відзначають, що переговорний процес з цією групою країн тривав упродовж 2015-2017 років. За його підсумками уряди цих держав висловили готовність надати українцям право безвізових подорожей в односторонньому порядку або на підставі двосторонніх домовленостей після набуття чинності відповідного рішення ЄС.

"Таким чином, безвізовий режим з ЄС автоматично відкриває шлях для формалізації рішення про безвізові поїздки для українських громадян до країн так званого «білого шенгенського списку»", - пояснили в МЗС.

Під "білим списком" маються на увазі країни, громадяни яких можуть їздити в Євросоюз без віз. З 11 червня в нього увійде й Україна. Зараз у цьому списку - понад 60 країн, в тому числі майже вся Америка, включно зі Штатами, Канадою, Мексикою, Аргентиною, Бразилією, Чилі. Також в списку є Японія, Південна Корея, Малайзія, Тайвань, Сінгапур, Австралія, Нова Зеландія, ОАЕ, Ізраїль, країни Балканського півострова, що не входять в ЄС.

Нагадаємо, 11 травня Євросоюз завершив затвердження безвізового режиму для України, який фактично набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня. Президент Петро Порошенко назвав безвізовий режим "гігантським кроком у Європу". А представництво ЄС в Україні розповсюдило відео, в якому посол ЄС привітав українців з безвізом українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram