ГоловнаПолітика

Зустріч Порошенка і Трампа може відбутися в найближчому майбутньому

Переговори між РФ і США несуть іншу логіку, оскільки їх порядок денний ширший.

Зустріч Порошенка і Трампа може відбутися в найближчому майбутньому
Фото: EPA/UPG

Зустріч президентів України та США Петра Порошенка і Дональда Трампа може відбутися в найближчому майбутньому.

Про це повідомив на брифінгу міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Над зустріччю ми працюємо. Я думаю, вона відбудеться в найближчому майбутньому. Один із важливих моментів підготовки зустрічі - я про це згадував - це формат, в якому США будуть долучатися до зусиль, щоб чинити тиск на Росію з метою виконання Мінських домовленостей. Зараз про це тривають дискусії, і найближчим часом у нас із друзями по "нормандському формату" будуть відповіді на ці запитання", - сказав Клімкін.

Він також додав, що не варто акцентувати увагу на тому, з ким у Трампа відбудеться зустріч раніше: з президентом РФ Володимиром Путіним або Порошенком.

"Це кумедне питання, тому що всі говорять: "А якщо зустріч (Порошенка з Трампом, - ред.) відбудеться пізніше? Чи не буде щось погоджено на зустрічі президента США з Путіним таке, що нам доведеться потім виконувати?". Насправді це позбавлене будь-якої логіки. Те, що обговорюється між США і Росією, має зовсім інший порядок денний і інший характер", - сказав голова МЗС.

Клімкін наголосив, що переговори між Росією і США несуть зовсім іншу логіку, оскільки порядок денний ширший і включає переговори, зокрема, з приводу Сирії.

Нагадаємо, 10 травня в Білому домі пройшла зустріч Трампа з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Її темами були ситуація в Сирії і Україні. Президент США наголосив, що відповідальність за забезпечення повномасштабної імплементації Мінських угод лежить на Росії.

Кількома годинами пізніше Трамп провів зустріч із Клімкіним. Міністр повідомив, що попросив США приєднатися до "нормандського формату" переговорів з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram