ГоловнаСвіт

Білий дім обурений брехнею Росії та публікацією фото Трампа і Лаврова, - CNN

"У цьому вся проблема з росіянами - вони брешуть".

Білий дім обурений брехнею Росії та публікацією фото Трампа і Лаврова, - CNN
Дональд Трамп и Сергей Лавров
Фото: Пресс-служба МИД РФ

Білий дім не очікував, що російський уряд дозволить своєму державному інформагентству публікувати фотографії зустрічі президента США Дональда Трампа і міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Про це повідомляє CNN.

Фото зустрічі були оприлюднені агентством ТАСС, а також у соцмережах МЗС РФ. Білий дім не поширював фото зустрічі, хоча офіційний фотограф також був присутній в Овальному кабінеті.

"Вони нас обдурили. В цьому вся проблема з росіянами - вони брешуть", - сказав представник Білого дому.

Напередодні візиту Лаврова у Вашингтон повідомлялося, що зустріч глави російського МЗС з президентом США буде закрита для преси, відповідно до стандартної практики незначного інформаційного висвітлення зустрічей президента з іноземними високопоставленими посадовими особами нижчого рангу.

Речник російського МЗС Марія Захарова, зі свого боку, заявила, що американська сторона не зверталася з проханням не публікувати фотографії, а формат зйомки "не припускав засекречування знімків".

"А знаєте, що було б, якби офіційні фотографії з цієї зустрічі не були опубліковані вчора російською стороною? Через деякий час вони потрапили б у конгрес, сенат, а звідти в той же CNN або за їхньою спецвимогою були б представлені як "секретний доказ змови руських із Трампом", були б спотворені дати та обставини зустрічей, і американська громадськість знову була б обдурена", - написала російський дипломат у Фейсбуці.

"До МЗС України претензій немає за публікацію фотографії Клімкіна (міністр закордонних справ Павло Клімкін, - ред.), який поклав руки на стіл Трампа все в тому ж Овальному кабінеті?", - поскаржилася Захарова.

Нагадаємо, що 10 травня в Білому домі Лавров зустрівся з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом Трампом. Під час зустрічі президент США заявив, що відповідальність за повномасштабну імплементацію Мінських угод лежить на Росії. Крім того обговорювалася також ситуація в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram