ГоловнаСвіт

Нова Зеландія ратифікувала угоду про Транс-Тихоокеанське партнерство

"TТП залишається цінним і економічно, і стратегічно".

Нова Зеландія ратифікувала угоду про Транс-Тихоокеанське партнерство
Билл Инглиш
Фото: EPA/UPG

Уряд Нової Зеландії офіційно ратифікував угоду про Транс-Тихоокеанське партнерство (ТТП).

Процедура затвердження відбулася напередодні візиту прем'єр-міністра країни Білла Інгліша в Японію, яка попередньо вже ратифікувала цей документ, повідомляє новозеландський інформаційний портал stuff.co.nz

"TТП залишається цінним і економічно, і стратегічно. Для нас це означає поліпшення доступу до Нової Зеландії експортерів і зниження тарифів в усьому Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, включаючи Японію - третю за величиною економіку в світі", - наголосив міністр торгівлі Нової Зеландії Тодд Макклей.

Повідомляють також, що під час свого візиту до Японії новозеландський прем'єр, серед широкого кола питань, зокрема торгівлі та безпеки, ініціатив у галузі продовольства, освіти, спорту й оборони, збирається детально обговорити перспективи реалізації ТТП.

"Зміцнення торгово-економічних зв'язків з Японією буде в центрі уваги, в тому числі завдяки Транс-Тихоокеанському партнерству", - сказав Білл Інгліш.

Угоду про ТТП минулого року уклали в Окленді (Нова Зеландія) Австралія, Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сингапур, США, Чилі і Японія. Однак Дональд Трамп, ставши президентом США, одним із перших своїх указів оголосив про вихід США з Угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство, тим самим поставивши під сумнів його реалізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram