ГоловнаСвіт

Генсек ООН закликав реформувати міжнародні організації

Гутерреш назвав три основні проблеми, з якими сьогодні стикається світ.

Генсек ООН закликав реформувати міжнародні організації
Антониу Гутерреш
Фото: EPA/UPG

Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив: для того, щоб відновити довіру до багатосторонньої дипломатії, необхідно реформувати міжнародні організації.

З такою заявою він виступив у Центральному залі Вестмінстера в Лондоні, повідомляє Центр новин ООН.

"Якщо ви хочете подолати цю недовіру, що абсолютно необхідно заради порятунку багатосторонньої дипломатії, то ми повинні підтвердити готовність провести реформу багатосторонніх організацій", - заявив Гутерреш, виступаючи перед представниками британського уряду, неурядових організацій, науковцями та представниками громадськості і приватного бізнесу.

За словами Гутерреша, сьогодні світ стикається з трьома основними проблемами: зміною природи сучасних конфліктів; нестабільною політичною, економічною і екологічною обстановкою в багатьох частинах світу, а також недовірою до міжнародних багатосторонніх інститутів з боку тих, хто залишився "за бортом" глобалізації.

Генеральний секретар закликав активніше просувати проекти з озеленення економіки, нагадавши про стрімку зміну клімату. Говорячи про права людини, Гутерреш заявив, що не можна прикриватися національним суверенітетом, коли йдеться про захист основних прав і свобод.

Відзначають, що генсек ООН прибув до Лондона для участі в конференції з питань Сомалі, яка запланована на четвер. Напередодні він виступив на зустрічі, організованій під егідою Асоціації ООН у Великобританії.

Нагадаємо, наприкінці квітня генсек ООН закликав позбавити світ від хімічної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram