ГоловнаСвіт

Google виплатив Росії $6,75 млн штрафу

Google відмовиться від ексклюзивного передвстановлення своїх програм на пристрої під управлінням Android у Росії.

Google виплатив Росії $6,75 млн штрафу
Фото: Google

Компанія Google виплатила призначений російською Федеральною антимонопольною службою (ФАС) штраф у розмірі 438 млн рублів ($6,5 млн).

Про це повідомила прес-служба ФАС, передає "Интерфакс".

"У рамках мирової угоди вдалося знайти механізм усунення наслідків раніше виявлених ФАС Росії порушень антимонопольного законодавства та забезпечити конкуренцію на ринках мобільних програм, передусім мобільного пошуку", - йдеться в повідомленні.

У середині квітня Арбітражний суд Московського округу затвердив мирову угоду між ФАС і Google, в рамках якої сторони відкличуть взаємні позови у справі про порушення на ринку мобільних програм. Американська компанія тоді погодилася виплатити штраф у розмірі 438 млн рублів.

За умовами угоди, зокрема, Google відмовиться від ексклюзивного передвстановлення своїх додатків на пристрої під управлінням Android і не буде обмежувати передвстановлення третіх сторін.

У вересні 2016 року ФАС зобов'язала Google повідомити користувачів Android-пристроїв про можливість використовувати іншу пошукову систему і деактивувати встановлені додатки. У листопаді ФАС оштрафувала американську компанію на мільйон рублів за невиконання припису вчасно. Через місяць відомство порушило проти Google нову справу за невиконання розпоряджень.

Скаргу на Google в лютому 2015 року подала російська компанія "Яндекс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram