ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про перебіг розслідування подій 9 травня у Дніпрі

П'ятьом "тітушкам" повідомлено про підозру, одного з них узяли під варту.

Прокуратура повідомила про перебіг розслідування подій 9 травня у Дніпрі
Участники избиения ветеранов АТО в Днепре
Фото: misto.news

Прокуратура Дніпропетровської області повідомила про перебіг розслідування подій 9 травня в Дніпрі, коли люди спортивної статури з колони Опоблоку і поліція побили ветеранів АТО.

"Правоохоронні органи затримали сімох осіб, причетних до організації та вчинення масових заворушень. Зараз п'ятьом із них повідомлено про підозру у вчиненні хуліганських дій, масових заворушень і заподіянні тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 294, ст. 293 і ч. 2 ст. 350 КК України), також підготовлено повідомлення про підозру ще стосовно трьох осіб. Одному із підозрюваних учора суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Щодо інших затриманих питання про обрання запобіжного заходу буде вирішене сьогодні судом. З однією особою укладено угоду про визнання провини, оскільки зазначений підозрюваний повідомив важливу інформацію і співпрацює зі слідством", - ідеться в повідомленні прокуратури.

У кримінальному провадженні визнано потерпілими 10 осіб, допитано велику кількість свідків, проведено близько 20 обшуків, 19 упізнань осіб, слідчим шляхом встановлюють джерела фінансування і організаторів злочину.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної та міської поліції в зв'язку з інцидентом і призначив службове розслідування. Прокуратура, своєю чергою, порушила кримінальне провадження. Генпрокурор Юрій Луценко 10 травня повідомляв про затримання 12 осіб, які побили ветеранів АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram