ГоловнаПолітика

13 нардепів закликали Порошенка і Турчинова скликати РНБО через блокаду

"Дії учасників блокади підривають боєздатність нашої держави".

13 нардепів закликали Порошенка і Турчинова скликати РНБО через блокаду
Фото: president.gov.ua

13 депутатів Верховної Ради підписали звернення до президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова з проханням терміново скликати засідання РНБО для припинення незаконної блокади залізниці на сході України.

Про це повідомив 112 канал.

"Просимо вас терміново зібрати засідання Ради національної безпеки і оборони України для розгляду питання припинення незаконної блокади залізничних колій в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в листі.

Його підписали Максим Єфімов, Руслан Сольвар, Тетяна Ричкова, Олег Недава, Борис Козир, Сергій Березенко, Максим Саврасов, Олександр Грановський, Костянтин Матейченко, Андрій Шинькович, Олександр Співаковський, Вадим Денисенко, Григорій Шверк.

Як зазначають депутати, протягом 16 днів так званої блокади уповноважені органи центральної влади не змогли ні припинити правопорушення, ні надати громадськості конкретну інформацію про масштаби негативних наслідків.

"Вважаємо неприпустимими дії учасників блокади, що підриває боєздатність нашої держави і має катастрофічні наслідки для економіки і соціальної сфери", - підкреслено в листі.

На думку народних обранців, для обговорення проблеми блокади на засіданні мають бути міністр з питань АТО, міністр енергетики, голова Мінекономрозвитку, керівники військово-цивільних адміністрацій Донецької і Луганської областей, мери міст, керівники металургійних підприємств і теплоелектростанцій, що працюють на підконтрольних територіях. Крім того, депутати вважають за доцільне запросити представників організаторів, депутатів і учасників блокади залізничних колій.

Нагадаємо, 12 лютого прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність терміново розблокувати залізничні перегони на лінії розмежування на Донбасі, оскільки блокування негативно позначиться на економіці країни і є ризики віялових відключень електроенергії через брак вугілля на теплоелектростанціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram