ГоловнаСвіт

У США почалися президентські вибори

Американці вибирають 45-го президента.

У США почалися президентські вибори
Фото: коллаж фото EPA/UPG

У США почалися вибори 45-го президента. Опівночі за місцевим часом (7:00 за Києвом) в поселенні Диксвілл Нотч (штат Нью-Гемпшир) відкрилися виборчий дільниці і закрилися, щойно всі вісім жителів віддали свої голоси.

Як пише CNN, за результатами голосування кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон набрала чотири голоси, кандидат-республіканець Дональд Трамп - два голоси. Також один голос віддано кандидатові від Лібертаріанської партії Гері Джонсону і ще один - Мітту Ромні, який був суперником президента США Барака Обами від Республіканської партії на минулих виборах.

Згідно із законодавством Нью-Гемпширу, населені пункти, де проживають менш ніж 100 потенційних учасників голосування, можуть отримати дозвіл відкрити виборчі дільниці опівночі і закрити їх, щойно всі зареєстровані виборці віддадуть свої голоси.

Диксвілл Нотч відомий саме завдяки традиції нічного голосування. Результати виборів тут стають відомі по всій країні. Селище розташоване на півночі штату недалеко від кордонів з Канадою. Опівночі відкрилися виборчі дільниці в містечку Хартс Локейшен і ще кількох невеликих американських поселеннях у Нью-Гемпширі.

Вибори в інших штатах США почнуться у вівторок вранці за місцевим часом.

Нагадаємо, за останніми опитуваннями, Клінтон має перевагу в 4% над Трампом за популярністю серед американців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram