ГоловнаПолітика

Громадська організація вказала на помилки під час відбору кадрів для державного сектору

Ситуація з проведенням конкурсного відбору вийшла за рамки правового русла.

Громадська організація вказала на помилки під час відбору кадрів для державного сектору
Фото: 24smi.org

Громадська організація "Антикорупційний Підприємницький Фронт" (АПФ) звернулася з листом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому висловлює стурбованість непрозорістю призначення топ-менеджменту в державному секторі і вимагає від Кабінету Міністрів України виправити хибні приписи Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, затвердженого Постановою Кабміну №777 від 03.09.2008 р., та Положення про Комітет з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств.

У відкритому листі за підписом президента АПФ Ігоря Єгорова критикується залежність комісії з конкурсного відбору та номінаційного комітету, відсутність права голосу в залучених до комітету міжнародних незалежних експертів, пункти про відкритість конкурсу і закриті засідання, які суперечать одне одному. Відзначається неврегульованість правилами конкурсу важливих питань оплати праці, володіння державною мовою, проходження спецперевірки кандидатами на посаду директора держпідприємства.

Окрім того, в листі Антикорупційного Підприємницького Фронту висловлено переконання, що необхідні такі зміни нинішнього хибного Порядку конкурсного відбору керівників держпідприємств. По-перше, конкурсна комісія та номінаційний комітет мають отримати реальні повноваження, їхні кадрові рішення повинні реалізуватися без узгодження з головами обладміністрацій і окремими міністрами. Більшість членів комісії з попереднього відбору претендентів і номінаційного комітету повинні бути незалежними експертами з правом голосу, причому в жодному разі не можуть бути афілійовані з агентствами з управління персоналом.

По-друге, під час конкурсу повинно вирішуватися питання оплати праці. Також претенденти повинні підтвердити володіння державною мовою, а перед фінальним етапом пройти спецперевірку для захисту національної безпеки.

По-третє, конкурс повинен проводитися публічно. Згоду на оприлюднення своїх конкурсних пропозицій кандидати повинні підтвердити ще на стадії подачі документів для участі в конкурсі, і всі пропозиції слід публікувати на сайті Мінекономрозвитку. Борці з корупцією наполягають, що не може бути жодних закритих засідань комісії з відбору претендентів та номінаційного комітету.

Такі негайні заходи, як вважають в АПФ, скерують ситуацію з конкурсним відбором керівників держпідприємств у правове русло.

"Адже підняти малий і середній бізнес в Україні і подолати кризу неможливо в умовах тотальної корупції в державному секторі економіки, навколо якого годуються за рахунок платників податків різні паразитичні структури. Вважаємо, що Кабінет Міністрів України не повинен зволікати з введенням корпоративного управління в державному секторі і сформувати незалежні наглядові ради на держпідприємствах із залученням міжнародних експертів і української громадськості", - зазначено в листі АПФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram