ГоловнаПолітика

У Берліні розпочалася зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Переговори почалися пізніше, ніж було заплановано, через запізнення президента Росії.

У Берліні розпочалася зустріч лідерів "нормандської четвірки"
Фото: facebook.com/president.gov.ua

У столиці Німеччини у середу ввечері почалися переговори лідерів країн "нормандського формату", передає "Інтерфакс-Україна".

У будівлі відомства федерального канцлера Німеччини (Bundeskanzleramt) близько 19.30 (за Києвом) середи почалися переговори за участю президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Володимира Путіна.

У переговорах з української сторони, крім Петра Порошенка, також беруть участь глава МЗС Павло Клімкін і заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. З російської сторони, крім Володимира Путіна, участь у зустрічі беруть глава МЗС Сергій Лавров та помічник президента РФ Владислав Сурков.

Як повідомило джерело, що бере участь в заході, переговори "нормандської четвірки" почалися із запізненням.

"Переговори почалися із запізненням. Спочатку планувалося, що зустріч розпочнеться о 19.00 (за київським часом), проте через запізнення президента Росії довелося перенести її початок", - сказав співрозмовник агентства.

Перед цим відбулися переговори канцлера Німеччини з президентом України, після чого пройшла окрема зустріч П. Порошенка, А. Меркель та Ф. Олланда, які скоординували позиції перед переговорами в "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram