ГоловнаПолітика

НАБУ вилучило $600 тис. у довіреної особи Онищенка

Гроші зберігав у банківському сейфі номінальний власник компаній нардепа.

НАБУ вилучило $600 тис. у довіреної особи Онищенка
Архив
Фото: СБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України під час обшуку індивідуального банківського сейфа довіреної особи нардепа-втікача Олександра Онищенка вилучили 600 тис. доларів.

Як повідомляється на сайті НАБУ, зазначена особа є номінальним власником компанії-нерезидента, що фактично належить народному депутату, яка володіє частками в статутному капіталі ТОВ "Карпатнадраінвест" і ТОВ "Надра Геоцентр". Ці компанії є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучені гроші.

Обшук проведено 19 жовтня в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" (так звана "справа Онищенка").

Нагадаємо, згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Онищенка Верховна Рада надала 5 липня. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію України. 8 серпня його оголошено в національний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram