ГоловнаСвіт

Міністр культури РФ назвав "закінченими мерзотниками" тих, хто сумнівається в героїзмі 28 панфіловців

Путін і Назарбаєв подивилися "легендарний" фільм.

Міністр культури РФ назвав "закінченими мерзотниками" тих, хто сумнівається в героїзмі 28 панфіловців
Фото: filipoc.ru

Міністр культури РФ Володимир Мединський назвав "закінченими мерзотниками" тих, хто ставить під сумнів справжність історії про подвиг 28 панфіловців.

"Моє глибоке переконання полягає в тому, що навіть якби ця історія була вигадана від початку і до кінця, навіть якби не було Панфілова, навіть якби не було нічого - це свята легенда, до якої просто не можна торкатися. А люди, які це роблять, мерзотники закінчені", - цитує слова Мединського Интерфакс.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що президенти РФ і Казахстану Володимир Путін і Нурсултан Назарбаєв прийняли рішення завершити спільну програму в Астані переглядом фільму "28 панфіловців" режисера Андрія Шальопи.

На запитання, чи знає президент РФ про версію, згідно з якою подвиг героїв-панфіловців був вигаданий газетою "Червона зірка", Пєсков відповів, що "дійсно, вчені з'ясовували, чи була ця версія, як то кажуть "невдалою", чи вона дійсно ґрунтувалася на якихось історичних фактах".

У червні 2015 року директор Держархіву Росії Сергій Мироненко у своїй статті і публічній промові поставив під сумнів подвиг героїв-панфіловців. Зокрема у статті він написав, що "бій під Дубосєковим був, але там брали участь 100 бійців, а не 28", а протягом промови заявив, що "не було 28 героїв-панфіловців - це один з міфів, що насаджувався державою". У березні 2016 року Мироненка звільнили з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram