ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін призначив голову "Росатому" Кирієнка першим заступником голови адміністрації президента

Кирієнко очолював "Росатом" з 2007 року.

Путін призначив голову "Росатому" Кирієнка першим заступником голови адміністрації президента
Сергей Кириенко
Фото: EPA/UPG

Колишній генеральний директор державної корпорації "Росатом" Сергій Кирієнко став першим заступником голови адміністрації президента.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Кремля.

Своїм указом президент РФ Володимир Путін звільнив В'ячеслава Володіна з посади першого заступника голови президентської адміністрації.

"Іншим указом Володимир Путін призначив Сергія Кирієнка на посаду першого заступника керівника адміністрації президента Російської Федерації, звільнивши його із займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Близькі до "Росатому" і Кремля джерела телеканалу "Дождь" наприкінці вересня називали Кирієнка основним кандидатом на посаду першого заступника голови президентської адміністрації. Претендентами на цю посаду співрозмовники телеканалу також називали керівника кремлівського управління з громадських проектів Павла Зеньковича, гендиректора ВДТРК Олега Добродєєва, секретаря громадської палати Олександра Бречалова і губернатора Московської області Андрія Воробйова.

Кирієнко очолював "Росатом" з 2007 року. У держкорпорацію він прийшов із Федерального агентства з атомної енергетики, яке він очолював з 2005 року. Він також працював у міністерстві палива та енергетики з 1997-го по 1998 рік. У квітні 1998 року Кирієнко був призначений головою уряду Росії, але пробув на цій посаді недовго - вже в серпні його відправили у відставку після того, як у країні було оголошено дефолт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram