ГоловнаСвіт

На торговому майданчику Facebook продають наркотики, зброю і людей (оновлено)

Журналісти припускають, що незаконні оголошення могли розмістити тролі.

На торговому майданчику Facebook продають наркотики, зброю і людей (оновлено)
Фото: http://tsn.ua

На торговому майданчику Marketplace, запущеному Facebook у вівторок, 4 жовтня, почали продавати зброю і наркотики.

Про це повідомляють журналісти видання Mic. За словами кореспондентів, пошук заборонених законом товарів зайняв у них близько 10 хвилин.

Окрім того, вони виявили на Marketplace оголошення про надання сексуальних послуг і продаж тварин, а також людей. Пости про продаж людей розміщували в основному жителі Нью-Йорка, зазначає видання.

Не обійшлося і без гомофобських і расистських пропозицій і списків з фотографіями напівоголених жінок з написом "продано", пише Mic.

Автори матеріалу не впевнені в автентичності виявлених ними оголошень. Журналісти припускають, що їх могли розмістити тролі, які намагаються посіяти хаос на новому майданчику.

На закиди з боку користувачів і ЗМІ адміністрація Facebook опублікувала список товарів, заборонених до продажу на Marketplace, чим підтвердила, що продаж зброї, наркотиків, тварин, а також реклама товарів і послуг для дорослих на ресурсі незаконні.

Про створення додатка Marketplace для купівлі-продажу товарів Facebook оголосив 3 жовтня. На торговому майданчику не планують стягувати комісії з продавців чи покупців, що дає їй перевагу перед eBay і Amazon.

Оновлено: Facebook вибачився за незаконні оголошення, повідомляє Mic.

Директор Facebook з управління продуктами Мері Ку (Mary Ku) повідомила, що компанія зіткнулася з технічною проблемою, що заважає виявити некоректні оголошення після розширення доступу до торгового майданчика. "В результаті на Marketplace були опубліковані деякі пости зі змістом, що порушує нашу політику. Ми працюємо над вирішенням проблеми", - заявила вона.

Ку також зазначила, що за системою будуть уважно стежити, а виявлені в ній порушення усунуть перш, ніж доступ до торгового майданчика отримає більша кількість людей. "Ми просимо вибачення за цю проблему", - наголосила вона.

Зараз Marketplace запущено у США, Великобританії, в Австралії та Новій Зеландії.

У Mic зазначають, що Facebook оперативно реагує на всі заяви про порушення на Marketplace, але робота йде дуже повільно.

Як повідомляли у вересні, засновник і голова Facebook Марк Цукерберг має намір вкласти $3 млрд у боротьбу з хворобами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram