ГоловнаСвіт

Міноборони РФ повідомило, що СБУ готує затримання російських офіцерів

Акція нібито запланована на найближчі дні.

Міноборони РФ повідомило, що СБУ готує затримання російських офіцерів
Фото: http://www.novayagazeta.ru

Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що українські спецслужби готують провокації щодо російських офіцерів Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на південному сході України (СЦКК).

Про це повідомляють на сайті російського відомства.

"У Міноборони Росії кількома достовірними каналами надійшла інформація про підготовку українськими спецслужбами провокацій щодо російських офіцерів Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на південному сході України (СЦКК)", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою Міноборони, акція СБУ із затриманням російських військовослужбовців за звинуваченням у нібито "шпигунстві" буде реалізована під час прийдешньої ротації російського контингенту СЦКК.

У відомстві нагадали, що російські офіцери перебувають на території України за взаємною домовленістю російського і українського керівництва тільки для надання допомоги представникам Спільної моніторингової місії ОБСЄ в контролі припинення бойових дій.

"Щоб уникнути зриву подальшої роботи СЦКК, закликаємо українське керівництво з усією відповідальністю поставитися до цієї інформації і не допустити провокацій стосовно російських військовослужбовців з боку українських спецслужб", - підкреслили в Міноборони РФ.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії через три дні після затримання українського журналіста Романа Сущенка випустила офіційне повідомлення, в якому назвала працівника Укрінформу кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Проти Сущенка ФСБ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ ("Шпигунство").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram