ГоловнаСвіт

Росія відправила до Сирії ракетні комплекси С-300

Ні у повстанців, ні у терористів в Сирії власної авіації немає.

Росія відправила до Сирії ракетні комплекси С-300
ЗРК С-300
Фото: http://topwar.ru

Міноборони Росії у вівторок, 4 жовтня, підтвердило розміщення батареї зенітної ракетної системи С-300 в Сирії. Про це повідомив офіційний представник відомства генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє Німецька хвиля.

За словами представника Міноборони, комплекс буде забезпечувати безпеку російської військово-морської бази в Тартусі і російських кораблів, що перебувають у прибережній зоні.

Конашенков наголосив, що С-300 - це оборонна система і не становить загрози.

"Не зовсім зрозуміло, чому розміщення в Сирії С-300 викликало такий переполох у наших західних колег", - зазначив представник Міноборони.

Конашенков нагадав, що в регіоні перебувала аналогічна система в морському виконанні - комплекс "Форт", яким оснащено гвардійський ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва".

Раніше телеканал Fox News повідомив про перекидання до Сирії ракетних комплексів С-300, які представляють нову систему російської протиповітряної оборони. Телеканал при цьому звертав увагу, що ні у повстанців, ні у терористів в Сирії немає власної авіації.

Раніше офіційно повідомлялося, що для оборони російської військової бази Хмеймім у Сирії задіяна зенітна ракетна система С-400 "Тріумф".

Нагадаємо, Росія розбомбила найбільший польовий госпіталь Алеппо. Принаймні семеро людей, в тому числі двоє медиків були вбиті в понеділок, 3 жовтня, в результаті вибуху протибункерної бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram