ГоловнаСвіт

Влада Грузії назвала провокацією вибух машини із соратником Саакашвілі

Гіві Таргамадзе дивом не постраждав.

Влада Грузії назвала провокацією вибух машини із соратником Саакашвілі
Стоп-кадр с видео

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі назвав вибух автомобіля депутата опозиційної партії колишнього президента країни Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" Гіві Таргамадзе в центрі Тбілісі провокацією, запланованою ворогами Грузії, щоб дестабілізувати ситуацію в країні перед парламентськими виборами 8 жовтня.

"Уже розпочато розслідування і ведуться всі необхідні заходи для затримання винних. Цей найтяжчий злочин може бути в інтересах тільки тієї сили, яка не може змиритися з вільним і спокійним виборчим середовищем у нашій країні", - заявив Квірікашвілі, передає "Бі-бі-сі".

У результаті вибуху автомобіля, в якому перебував опозиційний депутат, постраждали чотири людини.

Сам Таргамадзе серйозних поранень не отримав. За його словами, вибух стався, коли він повертався додому з офісу в машині, за кермом сидів його водій.

Він висловив упевненість у тому, що вибух, який стався в центрі Тбілісі, був здійснений за допомогою дистанційного пульта.

"Я відразу не зрозумів, що сталося... Але коли вже ми вийшли з машини і трохи оговталися, побачили, що вся задня частина машини практично відірвана, тому я впевнений, що вибухова речовина була прикріплена в задній частині... Як видно, за нами їхала машина, в якій вирішили, що це треба здійснити на цьому місці", - сказав журналістам Таргамадзе.

8 жовтня в Грузії пройдуть парламентські вибори. Головними суперниками на них вважаються владна партія "Грузинська мрія" й опозиційна партія "Єдиний національний рух" (ЄНР), куди входить Таргамадзе.

У Росії Таргамадзе заочно заарештували 2013 року. Російська влада звинувачує його в тому, що він фінансував підготовку до масових заворушень і навіть керував діями російських опозиціонерів під час сутички учасників "Маршу мільйонів" з поліцією 6 травня 2012 року на Болотній площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram