ГоловнаКультура

У Києві пройде фестиваль сучасної академічної музики

Фестиваль складатиметься з дев'яти івентів - майстер-класів, лекцій і концертів.

У Києві пройде фестиваль сучасної академічної музики
Фото: Kyiv Contemporary Music Days

У вересні і на початку жовтня на шести концертних майданчиках Києва пройде фестиваль сучасної академічної музики KCMD: Tоuchpoints ("Точка дотику") - проект платформи Kyiv Contemporary Music Days.

Про це повідомили організатори заходу.

Фестиваль складатиметься з дев'яти івентів - майстер-класів, лекцій і концертів. З інформацією про всі події фестивалю можна ознайомитися на сайті проекту.

На заході будуть дві кульмінації - електроакустичний концерт композитора Jaime Reis (Португалія), який пройде 10 вересня в "Ізоляції" на Набережно-Луговій, і концерт Armonia Ludus Orchestra і солістів зі Швейцарії і з Австрії, який відбудеться 22 вересня "Мистецькому Арсеналі".

На концерті відбудеться українська прем'єра легендарного концерту для скрипки з оркестром класика ХХ століття Дьордя Лігеті. Партію скрипки соло виконає Джунія Макіно (Японія-Швейцарія), учасник Internationale Ensemble Modern Akademie - одного з кращих європейських ансамблів сучасної академічної музики.

У фестивалі також візьмуть участь композитор Жайме Рейш (Португалія), диригент Міхеїл Менабде (Грузія - Австрія - Україна), кларнетист Дарко Хорватич (Сербія - Австрія), скрипаль Артур Зобніна (Росія), піаніст Євген Громов (Україна), Sed Contra Ensemble (Україна), а також учасники міжнародних майстер-класів зі Швеції, США, Великобританії, Італії, Росії, Китаю та Німеччини.

Kyiv Contemporary Music Days - освітньо-концертна платформа сучасної академічної музики. Перший фестиваль Kyiv Contemporary Music Days відбувся 11-21 грудня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram