ГоловнаПолітика

Онищенко поки що не просив про політичний притулок у Британії

Нардеп перебуває у Великобританії на підставі дозволу на проживання.

Онищенко поки що не просив про політичний притулок у Британії
Александр Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що поки що не просив про політичний притулок у Великобританії. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я поки що нічого не прошу, а перебуваю тут згідно з дозволом на проживання. Якщо буде тиск і прийде екстрадиція на мене, коли буде перший суд щодо екстрадиції, тоді я буду просити про політичний притулок тут", - заявив він.

Нагадаємо, НАБУ і САП 22 червня викрили організаторів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Рада дозволила затримання й арешт народного депутата Онищенка - головного фігуранта "газової" схеми. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенкові.

Тим часом, користуючись депутатською недоторканністю, Онищенко покинув Україну. 29 липня він заявив, що перебуває в Лондоні, оформляє дозвіл на проживання і просить про політичний притулок у влади Великобританії.

2 серпня він не з'явився на перший допит. У НАБУ заявили, що в разі повторної неявки щодо нього буде запущена процедура оголошення в розшук. 5 серпня Онищенко знову не прийшов на допит у НАБУ.

9 серпня Солом'янський районний суд Києва дозволив затримання й арешт депутата. 10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram