ГоловнаПолітика

Прокуратура попросила заарештувати трьох комунальників у справі про пожежу на львівському звалищі

Посадовим особам КП "Збиранка" загрожує до 10 років в'язниці.

Прокуратура попросила заарештувати трьох комунальників у справі про пожежу на львівському звалищі

Галицький районний суд Львова в понеділок розгляне клопотання прокуратури про арешт трьох посадових осіб Львівського комунального підприємства "Збиранка" у справі про пожежу на міському звалищі.

Про це повідомила у фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Раніше трьох посадових осіб начальницького складу Львівського комунального підприємства "Збиранка" повідомили про підозру за ст.236, ч.2 ст.367 КК України (порушення правил екологічної безпеки при експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, і в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідки). За цими статтями їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше говорив, що справа проти комунальників - перший етап слідства. Наступний етап дасть відповідь про ступінь відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які мусили контролювати ситуацію на звалищі.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня було знайдено тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Працівник КП "Збиранка" зник безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram