ГоловнаПолітика

Климпуш-Цинцадзе: чиновникам дозволили безкарно приховувати доходи

За подачу неправдивих декларацій не зможуть покарати.

Климпуш-Цинцадзе: чиновникам дозволили безкарно приховувати доходи
Иванна Климпуш-Цинцадзе
Фото: www.kmu.gov.ua

Запуск несертифікованої системи електронного декларування дозволяє держслужбовцям безкарно приховувати доходи, заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Згідно з антикорупційним законодавством, державні службовці зобов'язані подавати декларацію тільки один раз, і повторно ніхто не має права змусити їх це зробити. Таким чином, подавши недостовірну інформацію для декларування до отримання сертифіката (в режимі дослідної експлуатації), особа не буде притягнута до кримінальної відповідальності, оскільки така декларація не може бути належним доказом у суді", - написала вона в фейсбуці.

Іванна Климпуш-Цинцадзе додала, що відсутність сертифіката унеможливить застосування норми закону про притягнення до відповідальності за неправдиву інформацію в поданих деклараціях.

Вона вважає, що запуск електронного декларування саботували.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не видало атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування, систему було запущено без сертифікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram