ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти співробітниці НАБУ (оновлено)

У спецслужбі заявили, що чиновниця тричі підробляла "тренером" в одному з європейських фондів.

СБУ порушила справу проти співробітниці НАБУ (оновлено)

Служба безпеки порушила кримінальну справу проти співробітниці Національного антикорупційного бюро, яка незаконно заробляла гроші в іншій організації.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Правоохоронці встановили, що колишня росіянка отримала українське громадянство 2002 року, а у 2013-2014 роках працювала в Посольстві України в Москві на відповідальних посадах. Під час роботи в НАБУ чиновниця, отримуючи заробітну плату близько в 40 тис. гривень і маючи доступ до конфіденційної інформації, тричі підробляла "тренером" на заходах одного з європейських фондів.

"Так чиновниця порушила вимоги ст. 25 Закону України "Про запобігання корупції" та ч. 2 ст. 13 Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ за погодженням із Генеральною прокуратурою склали на заступницю начальника відділу протокол за ч. 1 ст. 1724 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).

Протокол скеровано для розгляду в Солом'янський районний суд Києва.

Оновлення. Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу розцінив цю справу як тиск на бюро.

"Без сміху цю ситуацію коментувати неможливо. За викладацьку діяльність вона отримала гроші, які задекларувала. Це не є якимось правопорушенням, у тому числі адміністративним", - сказав він.

Директор НАБУ наголосив, що посада цієї співробітниці не пов'язана з правоохоронною діяльністю, і оскільки вона є заступником начальника відділу забезпечення роботи директора НАБУ, в її прямі обов'язки входить організація міжнародних зустрічей керівництва бюро.

Нагадаємо, в липні проти голови НАБУ Артема Ситника було порушено справу за скаргою нардепа Ігоря Луценка. Ситник також заявив, що НАБУ очікує хвилю чорного піару на свою адресу восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram