ГоловнаПолітика

Восени НАБУ очікує хвилі чорного піару на свою адресу

Основною тезою цієї кампанії буде відсутність відшкодованих збитків.

Восени НАБУ очікує хвилі чорного піару на свою адресу

Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник дізнався про підготовку кампанії дискредитації НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Про це він заявив на брифінгу в Києві.

"За наявною в мене інформацією, приблизно наприкінці вересня - на початку жовтня буде проводитися масована піар-кампанія дискредитації наших антикорупційних органів, тобто це стосується і НАБУ, і САП", - сказав Ситник.

Основною тезою цієї кампанії, за його словами, буде відсутність відшкодованих збитків.

"Для того, щоб ці кошти зайшли в бюджет, необхідні вироки судів. На жаль, ми зараз бачимо, аналізуючи ті провадження, які вже скеровано до суду, і тут антикорупційний прокурор може підтвердити, що справи дуже проблемно доходять до суду", - зазначив він.

"Наша робота викликає все більший спротив, у тому числі і з боку інших правоохоронних органів. Я зі самого початку говорив, що буде велика кількість кримінальних проваджень і на співробітників НАБУ, і на співробітників САП, оскільки це єдиний спосіб тиску. Я хочу запевнити: нас це не зупинить, і наші темпи роботи будуть прискорюватися", - наголосив Ситник.

Нагадаємо, 5 серпня Генпрокуратура прийшла з обшуками в НАБУ. Як пояснив генеральний прокурор Юрій Луценко, ГПУ розслідує факти незаконного прослуховування громадян детективами НАБУ.

Згодом генпрокурор заявив, що не має наміру ділити правоохоронні системи на хороші і погані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram