ГоловнаПолітика

Екс-заступника голови Дніпропетровської облради заарештовано із заставою 13,8 млн гривень

Віктор Науменко - фігурант кількох кримінальних проваджень.

Екс-заступника голови Дніпропетровської облради заарештовано із заставою 13,8 млн гривень
Виктор Науменко
Фото: litsa.com.ua

Жовтневий районний суд Дніпра обрав колишньому заступнику голови Дніпропетровської обласної ради запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 13 млн 780 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

"10 серпня 2016 року посадовій особі було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні відомства.

Під час слідчих дій було встановлено, що в 2011 році підозрюваний уклав з товариством з обмеженою відповідальністю, одним із засновників якого є донька його цивільної дружини, договір оренди цілісного майнового комплексу будівель "Аульська хлоропереливна станція".

У результаті застосування орендної ставки в розмірі 5% від вартості майна замість 10%, за весь період дії угоди в бюджет області не надійшло 15 млн грн.

В інформації облпрокуратури не вказується прізвище підозрюваного. Разом із тим, за інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про Віктора Науменка.

Він багато років пропрацював заступником голови Дніпропетровської облради, з 2006 року очолював відділ комунального господарства та комунальної власності, був членом Партії регіонів.

Нагадаємо, раніше проти Віктора Науменка порушили три кримінальні справи, в тому числі за звинуваченням в організації "тітушок" і за фіктивний продаж будівлі на вул. Комбрига Петрова. Також повідомляли, що в Науменка знайшли яхту за 400 тис. євро і будинок у Хорватії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram