ГоловнаСуспільствоВійна

Затриманий ФСБ Панов в'їхав у Крим власною машиною

У Міноборони вважають, що свідчення Панов давав під тиском.

Затриманий ФСБ Панов в'їхав у Крим власною машиною

Затриманий окупаційною владою Криму українець Євген Панов самостійно в'їхав на територію півострова у власному автомобілі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибицький в ефірі телеканалу "112 Україна".

"З тієї попередньої інформації, яка в нас є, він заїхав на територію Криму самостійно у власному автотранспорті", - сказав він.

Він також спростував заяви російського ФСБ, яка стверджувала, що в Криму затримали співробітників української розвідки. Скибицький підкреслив, що ні Панов, ні ще один затриманий Андрій Захтей, не є кадровими працівниками ГУР Міноборони.

"Ті дані, які є, і вони є в джерелах ЗМІ. Дійсно, це громадяни України, патріоти, але вони не належать до співробітників ГУР МО", - сказав він.

Скибицький зазначив, що свідчення Панов, очевидно, дав під тиском співробітників ФСБ Росії, а всі названі ним прізвища нібито співробітників української розвідки є вигаданими.

Нагадаємо, в середу ФСБ Росії звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що один з організаторів - Панов. Він дав свідчення і був заарештований кримським судом на два місяці. Другим затриманим ФСБ "диверсантом" виявився виконроб з Євпаторії Андрій Захтей. Також серед затриманих були особи з паспортами РФ, але їхніх прізвищ російські силовики не називають.

Панов - член партії "УКРОП", голова Самооборони Енергодара, брав участь в АТО, де близько року воював у складі 23-ї мотострілецької бригади, стояв на блокпостах. Після цього займався волонтерською та благодійною діяльністю. Також балотувався до місцевої ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram