ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін затвердив список санкцій "Савченко-Сенцова-Кольченка"

Список передано на розгляд РНБО.

Кабмін затвердив список санкцій "Савченко-Сенцова-Кольченка"
Сенцов и Кольченко
Фото: Антон Наумлюк

Кабінет Міністрів затвердив і передав на розгляд Ради національної безпеки і оборони санкційний список осіб, причетних до незаконного позбавлення волі депутата Надії Савченко, режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка.

Відповідне розпорядження розміщено на сайті Кабміну.

"У зв'язку з винесенням овими органами Російської Федерації незаконних обвинувальних вироків і здійсненням інших протиправних дій щодо громадян України, відповідно до ст. 5 закону України "Про санкції", а також на виконання рішення РНБО від 25 березня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних і інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Савченко, Сенцова і Кольченка", введеного в дію указом президента України від 29 березня 2016 р. №121, схвалити і внести на розгляд РНБО пропозицію про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до вказаних протиправних дій, за переліком згідно з додатком (для службового користування)", - йдеться в документі.

Після набуття чинності рішення РНБО про застосування санкцій Міністерству закордонних справ доручено проінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США й інших держав для розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Окрім того, на розгляд РНБО внесено питання про термін застосування санкцій і інформування осіб про застосування до них санкцій, а також про оприлюднення списку таких осіб.

Наразі сам список не оприлюднено, і, згідно з документом, його використовують для службових цілей.

Нагадаємо, Савченко була звільнена 25 травня, її обміняли на двох російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Кольченка - до 10 років.

Сенцов і Кольченко заповнили документи для екстрадиції в Україну ще у квітні, але українські дипломати досі не можуть зустрітися з ними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram