ГоловнаСвіт

Євродепутати з ФРН запропонували ввести санкції для несолідарних країн ЄС

Пропонують скоротити виплати країнам, які не дотримуються європейського права і недостатньо співпрацюють у справі прийому біженців.

Євродепутати з ФРН запропонували ввести санкції для несолідарних країн ЄС
Фото: podrobnosti.ua

Німецькі євродепутати, які вважають, що Німеччина більше за інших країн вкладається в бюджет Євросоюзу, тоді як найбільшу вигоду з членства в ЄС отримують Польща та Чехія, запропонували запровадити санкції, щоб мотивувати їх до солідарності.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з офіційними даними ЄС, Німеччина є найбільшим платником у казну Євросоюзу. У 2015 році вона заплатила на €14,3 млрд більше, ніж отримала з усіх брюссельських фондів. Водночас Польща отримала на €9,4 млрд більше, ніж заплатила. Крім того, вигоду з членства в Євросоюзі отримали Чехія (€5,7 млрд), Румунія (€5,2 млрд), Греція (€4,9 млрд) і Угорщина (€4,6 млрд).

Основними донорами, крім Німеччини, минулого року виступили також Великобританія (€11,5 млрд), Франція (€5,5 млрд), Нідерланди (€3,7 млрд) і Італія (€2,8 млрд). При цьому Європейська комісія виходить з того, що після виходу Великобританії з ЄС, на плечі донорів ляже ще більше фінансове навантаження.

На тлі цих показників депутати Європейського парламенту від Німеччини вимагають провести реформи.

"Виплати країнам, які не дотримуються європейського права, або державам, які недостатньо співпрацюють у справі прийому і реєстрації біженців, повинні бути скорочені", - заявила голова комітету з бюджетного контролю в Європарламенті Інге Гресслі виданню Die Welt.

Заступник голови Європарламенту, член німецької Вільної демократичної партії (ВДП) Александер Ламбсдорфф також виступив за цей підхід. "Уряд Німеччини під час планової перевірки бюджету Євросоюзу має забезпечити солідарну поведінку і повагу до європейських цінностей із боку країн-одержувачів, таких як Польща і Угорщина", - заявив він, зауваживши, що необхідно чинити фінансовий тиск на країни ЄС, що не йдуть на співпрацю.

Польща, Угорщина і низка інших держав відмовляються брати участь у рівномірному розподілі біженців у межах Євросоюзу. Крім цього, уряд у Варшаві провів реформу, що обмежує повноваження Конституційного суду і забезпечення демократичних процесів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram