ГоловнаСвіт

Медведєв підтвердив можливість розриву дипвідносин Росії з Україною

Москва далі наполягає на версії про "диверсійний акт" України в Криму.

Медведєв підтвердив можливість розриву дипвідносин Росії з Україною
Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не виключає розриву дипвідносин з Україною, якщо іншого варіанта не залишиться.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я б не хотів, щоб це так завершувалося, але якщо іншого варіанта впливу на ситуацію не залишиться, президент таке рішення, напевно, може прийняти", - сказав Медведєв, відповідаючи на питання про те, чи можливий розрив відносин після нібито здійсненої Києвом спроби провести диверсію в Криму.

"Остаточне рішення приймається президентом країни, який веде зовнішньополітичну політику країни", - наголосив російський прем'єр.

Голова російського уряду назвав злочином проти держави і народу Росії "диверсійний акт" у Криму.

"На мій погляд, це, безумовно, злочин, скоєний проти російської держави і народу Росії, який проживає на одній з територій - в Криму", - сказав він.

Медведєв також висловив жаль, що "спроба диверсії" в Криму була санкціонована владою "близької держави" України. За його словами, організатори і виконавці спроби "диверсії" в Криму повинні зазнати кримінального покарання.

Раніше сьогодні російські ЗМІ з посиланням на джерела в російських зовнішньополітичних колах повідомляли, що Росія може розірвати дипвідносини з Україною.

Нагадаємо, що 10 серпня Путін звинуватив Україну в "переході до практики терору". Така заява пролунала після того, як ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram