ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" з 23 вересня запускає щоденний поїзд Київ-Ізмаїл

Жителі Південної Бессарабії тепер легко можуть дістатися в будь-який регіон України.

"Укрзалізниця" з 23 вересня запускає щоденний поїзд Київ-Ізмаїл
Фото: Макс Требухов

"Укрзалізниця" запускає щоденний потяг сполученням Київ-Ізмаїл.

Про це повідомляють на сайті УЗ.

Поїзд рушатиме зі станції Київ-Пасажирський о 17:06 і прибуватиме в Ізмаїл наступного ранку о 09:50. Зворотне відправлення з Ізмаїла - о 17:06, а прибуття до Києва - наступного дня о 9:54.

"Пряме залізничне сполучення дозволить майже 200 тис. жителям Південної Бессарабії (частина Одеської області між Дністровським лиманом і Дунаєм) легко дістатися в будь-який регіон України. Зокрема, станції Одеса-Головна, Жмеринка, Вінниця, Козятин, на яких буде зупинятися поїзд, зручні для пересадки в інші потяги, що курсують в інші регіони і за кордон", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошують, що введення прямого залізничного сполучення Київ - Ізмаїл відкриє можливість для безпересадкових поїздок зі столиці в курортне місто Затока.

Як розповів кореспонденту LB.ua активіст громадського контролю "УЗ" Віктор Гарвона, два роки тому невдалу спробу запуску сполучення Київ - Ізмаїл здійснила приватна фірма "Південні туристичні лінії". Після цього Департамент пасажирських поїздів далекого сполучення ПАТ "УЗ" не наважувався відновити пасажирський рух.

"Перешкодами для запуску проекту були витратна ділянка дизельної тяги - поїзд переважно розкуповували б до Одеси, збільшуючи загальний збиток від курсування, - і лобі маршрутних таксі в Одеському регіоні", - розповів Гарвона.

Нагадаємо, 5 липня "УЗ" відправила в рейс перший "Інтерсіті" Київ-Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram