ГоловнаПолітика

Ердоган запевнив Порошенка в підтримці України

Туреччина віддана стратегічному партнерству з Україною

Ердоган запевнив Порошенка в підтримці України
Фото: http://www.president.gov.ua/

У рамках робочого візиту до Варшави для участі в саміті НАТО президент Петро Порошенко провів переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко висловив співчуття турецькому народу у зв'язку з трагедією, що сталася у стамбульському аеропорту.

Ердоган, у свою чергу, наголосив на підтримці суверенітету і територіальної цілісності України і вкотре засудив переслідування кримських татар в окупованому Криму.

За словами президента Туреччини, ніщо не вплине на зміцнення українсько-турецького стратегічного партнерства.

Порошенко і Ердоган домовилися про подальшу координації у сфері регіональної безпеки й активізації економічного співробітництва між державами.

Також було досягнуто домовленості про проведення у Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України і Туреччини. Глави держав доручили міністрам закордонних справ підготувати його.

Порошенко висловив подяку Туреччині за нещодавнє рішення про збільшення терміну безвізового перебування громадян України з 60 до 90 днів протягом 180-денного періоду. У цьому контексті Ердоган відзначив зростання кількості українських туристів.

Нагадаємо, в червні Туреччина зробила кілька кроків для нормалізації відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram