ГоловнаПолітика

Порошенко провів переговори з лідерами Нідерландів та Італії

На черзі зустріч "Велика п'ятірка + Україна".

Президент Петро Порошенко в рамках саміту НАТО в Варшаві провів зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і прем'єром Італії Маттео Ренці.

Як повідомляє прес-служба голови держави, на зустрічі з Рютте Порошенко закликав Нідерланди прийняти відповідальне рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Він також висловив переконання, що прем'єр Нідерландів сприятиме прискоренню прийняття Євросоюзом рішення про запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Фото: president.gov.ua

Президент України висловив вдячність Рютте за позицію, яка дозволила ЄС продовжити дію секторальних і економічних санкцій проти Росії. Співрозмовники також скоординували подальші кроки в контексті розслідування катастрофи літака рейсу МН-17.

На переговорах із прем'єр-міністром Італії Порошенко поінформував про погіршення ситуації на Донбасі. Співрозмовники скоординували позиції перед сьогоднішньою зустріччю "Велика п'ятірка + Україна" за участю президента США Барака Обами, канцлера Німеччини Анґели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і прем'єра Італії.

Фото: president.gov.ua

Ренці висловив подяку за знайдені українськими правоохоронцями картини, які викрали з музею у Вероні.

Порошенко і Ренці погодилися, що сьогодні дуже важливо зберегти єдність у підтримці України. Ренці зазначив відданість Італії в питанні збереження санкцій проти Росії, якщо Москва не виконає мінських домовленостей.

Нагадаємо, другий день роботи саміту НАТО у Варшаві багато в чому буде присвячений ситуації в Україні. В перший день члени НАТО прийняли рішення розмістити в країнах Балтії і Польщі чотири батальони як "стримуючі заходи", в їх формуванні братимуть участь усі країни-члени альянсу. Розміщення цих частин почнеться в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram