ГоловнаСвіт

НАТО оголосило про розміщення батальйонів у Балтії

Цей крок є відповіддю на агресію Росії в Україні.

НАТО оголосило про розміщення батальйонів у Балтії
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в рамках Варшавського саміту альянсу оголосив, що починаючи з 2017 року в країнах Балтії і Польщі будуть розміщені чотири батальйони.

"Сьогодні ми зробили наступні кроки, ми вирішили посилити нашу військову присутність у східній частині альянсу: чотири батальйони в Польщі, а також в Естонії, Латвії та Литві на ротаційній основі", - цитує Столтенберга "Інтерфакс-Україна".

Основний контингент у Латвії буде складатися з канадських військових, у Литві - з німецьких, в Естонії - з британських, в Польщі - з американських.

Він додав, що НАТО посилює свою військову присутність на східних рубежах через агресивні дії Росії.

"Ми побачили Росію, яка застосовує військові сили проти суверенної держави в Європі. Агресія проти України, незаконна анексія Криму - це основна причина, чому ми зараз посилюємо військову присутність на сході наших кордонів", - сказав він журналістам.

Нагадаємо, країни Балтії - Естонія, Латвія і Литва, які вступили в НАТО в 2004 році, зажадали більшої присутності Альянсу, побоюючись загрози з боку Росії після того, як вона анексувала півострів Крим від України в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram