ГоловнаПолітика

Нацполіція затримує хабарників у міськрадах, військкоматах і судах, - Купранець

З початку року затримано понад 300 осіб.

Нацполіція затримує хабарників у міськрадах, військкоматах і судах, - Купранець
Фото: МВС України

Більш ніж 300 представників правоохоронних органів і місцевої влади були затримані за хабарі департаментом захисту економіки Національної поліції України протягом 2016 року. Про це заявив начальник департаменту, полковник Ігор Купранець в інтерв'ю «Главкому».

«З початку року в Україні затримано понад 300 хабарників. Це судді, прокурори, мери міст, депутати міських рад, військові комісари, голови медкомісії. Затримання за нашими матеріалами працівники департаменту проводять спільно з Національним антикорупційним бюро або Службою безпеки України», - повідомив Ігор Купранець.

За його словами, через правову колізію департамент захисту економіки декілька місяців працював «на половину своїх можливостей», оскільки його співробітники не могли проводити оперативно-розшукові заходи

«Верховна Рада ухвалила закон, і президент його підписав. Після цього наші співробітники зможуть виконувати свої функціональні обов'язки повною мірою. Відповідно, зростуть не тільки кількісні показники, а й якісні», - зазначив полковник Нацполіції.

Ігор Купранець уточнив, що департамент протидіє корупційним правопорушенням, які вчиняють держслужбовці 4-7 категорій, яких зараз в Україні налічується близько 400 тис. осіб.

«Це голови і депутати рад усіх рівнів, чиновники мерій і обладміністрацій, працівники прокуратури, судів, адвокати, керівники підприємств усіх форм власності, викладачі, медичні працівники та інші - всього близько 400 000 осіб. Розслідуваннями корупції міністрів, народних депутатів, інших державних службовців 1-3 категорій займається Національне антикорупційне бюро України. Раніше всю інформацію наші співробітники отримували оперативним шляхом. Тепер про факти вимагання та отримання посадовими особами неправомірної вигоди громадяни повідомляють безпосередньо керівництву департаменту, звертаються на "телефон довіри". Останнім часом кількість таких звернень значно зросла. Не тому, що збільшилася чисельність хабарників. Ми розцінюємо цей факт як свідчення зростання довіри до співробітників Національної поліції», - пояснив полковник.

Як повідомляли, раніше правоохоронці затримали заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина. У затриманого за підозрою у хабарництві було вилучено $50 тисяч і більш ніж 300 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram