ГоловнаСвіт

Порада Клінтон Трампові витерти Twitter-акаунт набрала рекордну кількість ретвітів

Клінтон почала відбір кандидатів у віце-президенти США.

Порада Клінтон Трампові витерти Twitter-акаунт набрала рекордну кількість ретвітів
Трамп и Клинтон
Фото: EPA/UPG

Під час чергового обміну "люб'язностями" між найбільш імовірними суперниками за посаду президента США - представником Демократичної партії Гілларі Клінтон і республіканцем Дональдом Трампом - колишня держсекретар встановила у Twitter рекорд за кількістю ретвітів.

Раніше Клінтон у Twitter оголосила про те, що її висунення офіційно підтримав президент Барак Обама.

President Obama endorses Hillary: "I don’t think there’s ever been someone so qualified to hold this office." https://t.co/KetvKoa853

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) June 9, 2016

Трамп у відповідь твітнув: "Обама щойно підтримав нечесну Клінтон. Він хоче ще чотири роки Обами - але ніхто більше не хоче!"

Obama just endorsed Crooked Hillary. He wants four more years of Obama—but nobody else does!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 9, 2016

У відповідь Клінтон заявила, звертаючись до Трампа: "Витри свій акаунт", додавши цитату-посилання на висловлювання суперника.

Ця заява Клінтон на момент публікації замітки набрало 371 тис. ретвітів, тоді як пост Трампа - 30 тис.

У "супервівторок", 8 червня, Клінтон здобула перемогу на праймериз у чотирьох із шести штатів, збільшивши відрив від Берні Сандерса й оголосивши себе переможницею партійних виборів. Обама привітав Клінтон.

Після перемоги на праймериз Клінтон оголосила про початок відбору кандидатів у віце-президенти, повідомляє CNN.

"Я дивлюся на найбільш кваліфікованих людей, у тому числі і жінок, звичайно, оскільки хочу бути впевнена, що той, кого я виберу, зможе відразу ж стати президентом, якщо щось зі мною трапиться. Це найважливіший критерій", - сказала колишня держсекретар, підкресливши, що для неї немає значення, ким є ця людина. При цьому, за її словами, вона поки що не знає, коли зможе назвати ім'я кандидата у віце-президенти, з яким піде на вибори.

Президент США Барак Обама після оголошення результатів "супервівторка" привітав Клінтон із тим, що вона набрала достатню для висунення кількість голосів на майбутньому партійному з'їзді. Пізніше він офіційно підтримав її висунення і поспілкувався із Сандерсом. Після зустрічі з Обамою Сандерс оголосив про рішення підтримати Клінтон у боротьбі проти Трампа.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. У липні обидві провідні партії країни проведуть національні конвенти, де буде обрано їхніх кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram