ГоловнаСвіт

Німецький журналіст виштовхав під час інтерв'ю пропагандистку каналу "Россия 1"

Німець закликав російських журналістів бути послідовними

Німецький журналіст Хайо Зеппель, який зняв фільм-розслідування про допінговий скандал у Росії, виштовхав під час інтерв'ю журналістку пропагандистського каналу "Россия 1".

Фрагмент інциденту потрапив в ефір вечірнього випуску новин 9 червня, передає ТСН.

Російська журналістка Ольга Скабєєва розпитувала у Зеппеля, чому він називає міністра спорту РФ Віталія Мутка "путінським міністром" і чи платять йому за його матеріали.

Зеппель, у свою чергу, наполягав, що журналісти мають бути незалежними. "Ви жодним чином не пов'язані зі спортсменами. Ви що, друг спортсменів?.. Ви не можете бути другом своєї країни. Тому що ви журналіст, ви маєте бути незалежними. Ваша країна не повинна вас цікавити", - заявив він.

На питання пропагандистки про те, чому він поводиться агресивно, німецький журналіст назвав співробітників російських мас-медіа дурними. "Тому що ви дурні. Ви, російські журналісти, пишаєтеся своєю країною, ви що, дурні? Вам не треба пишатися, вам треба бути послідовними. Йдіть геть. Я не обговорюю дурні питання. Ви загрузли в корупції, ось у чому проблема", - заявив він і виштовхав журналістку за двері свого номера.

Однак на цьому конфлікт не завершився. У сюжеті Скабєєва заявила, що Зеппель вкрав у неї мікрофон і переслідував півгодини. Втім, відео все одно змонтували.

Хайо Зеппель - журналіст німецького телеканалу ARD. Він випустив новий фільм-розслідування "Секретна справа про допінг: час ікс для Росії". У ньому були, зокрема, електронні листи між російським міністерством спорту і антидопінговим агентством у Москві щодо зразків допінгу з серпня 2014 року. У відео йшлося про систематичне застосування допінгу російськими легкоатлетами.

Як повідомлялося раніше, міністр спорту РФ приховав позитивну допінг-пробу футболіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram