ГоловнаСвіт

В Іспанії вдруге за півроку пройдуть парламентські вибори

Згідно з опитуваннями, жодна з найбільших партій Іспанії не зможе самостійно сформувати уряд.

В Іспанії вдруге за півроку пройдуть парламентські вибори
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

В Іспанії починається виборча кампанія перед загальними парламентськими виборами, запланованими на 26 червня.

Про це повідомляє euronews.

Згідно з опитуваннями, проведеними іспанським Центром соціологічних досліджень (CIS), за блок лівої партії "Подемос" ("Ми можемо"), яка виступає проти заходів економії, і коаліції "Об'єднані ліві" проголосують понад 25% виборців.

"Народна партія" на чолі з Маріано Рахоєм отримає, як очікують, найбільшу кількість голосів - понад 29%. Але цього буде недостатньо для формування уряду, тому консерваторам у такому випадку буде потрібно створення коаліції.

На третьому місці, за опитуваннями, виявиться Соціалістична партія, за яку пророкують 21% голосів. Досі, протягом десятиліть, партія виявлялася або на першому, або на другому місці. Тепер соціалістів потіснив блок лівих на чолі з "Подемос".

На четвертому місці - партія "Громадяни". На думку спостерігачів, в разі перемоги на виборах "Народної партії", вона створить коаліцію саме з "Громадянами".

Вибори в Іспанії проводять удруге за півроку, оскільки за підсумками голосування, що відбулося 20 грудня, парламент не зміг затвердити прем'єр-міністра.

Нині обов'язки прем'єр-міністра виконує Маріано Рахой, який займав цю посаду з 21 грудня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram