ГоловнаКультура

Кіноакадемія США перегляне свій склад через скандал з номінантами на "Оскар"

В останні два роки серед номінантів не було жодного темношкірого актора

Кіноакадемія США перегляне свій склад через скандал з номінантами на "Оскар"

Академія кінематографічних мистецтв і наук США перегляне свій склад через скандал навколо висування на кінопремію "Оскар".

Про це повідомила президент організації Шеріл Бун Айзекс, передає "Німецька хвиля".

"Це важка, але важлива розмова, і це час для великих змін. Академія вживає суттєві кроки для зміни свого складу", - написала президент кіноакадеміків у своєму мікроблозі Twitter.

Приводом для скандалу стало невдоволення громадських діячів, які звернули увагу на те, що в останні два роки серед номінантів на "Оскар" в основних категоріях не виявилося жодного темношкірого актора. Після цього у соціальних мережах та ЗМІ вибір кіноакадеміків почали називати "Білим Оскаром", а у твіттері супроводжувати повідомлення про номінантів на премію хештегом #OscarsSoWhite.

18 січня американський актор Спайк Лі заявив про намір бойкотувати церемонію нагородження.

У найближчі дні академія проведе перевірку складу, запевнила Айзекс. За її словами, це не є безпрецедентним кроком - у 60-ті і 70-ті роки кіноакадемія залучала молодих людей, щоб зберегти життєздатність і відповідати духу часу.

"У 2016 році члени академії мусять звертати увагу на всі сфери сучасного життя: стать, расу, етнос і сексуальну орієнтацію", - переконана голова кіноакадемії США.

Нагадаємо, фільм "Зима у вогні" про події на Майдані 2013-2014 років увійшов у шорт-лист претендентів на номінацію "Оскар" у категорії "кращий документальний фільм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram